Εγκαταστάσεις – Εξοπλισμός

Το Διαγνωστικό μας Εργαστήριο, έχει σχεδιασθεί με τρόπο ώστε να διαθέτει πολλούς και άνετους χώρους, ειδικά διαμορφωμένους για κάθε χρήση (αιμοληψία, λήψη κολπικού, λήψη σπέρματος κ.λπ.).

Όλοι οι χώροι πληρούν υψηλά standards υγιεινής, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, έχουν φυσικό φως, κεντρικό εξαερισμό, ανεξάρτητη ψύξη – θέρμανση κλπ.. Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα αισθητικής των χώρων, ώστε οι εξεταζόμενοι να αισθάνονται άνετα και ευχάριστα, είτε βρίσκονται στους χώρους υποδοχής, αναμονής, γραφείο Ιατρού, είτε βρίσκονται στους χώρους των λήψεων και εργαστηρίων.

Η Ευρωπαϊκή Εταιρία Ελέγχων και Πιστοποιήσεων (ΕUROCERT), πιστοποίησε, ότι το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας που εφαρμόζεται στα εργαστήρια του Mycolab, ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις του ISO 9001: 2015.

Το τοπικό δίκτυο (LAN), που διαθέτει το εργαστήριο μας, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα που το στηρίζει, δίδει τη δυνατότητα της αποθήκευσης των αποτελεσμάτων, τη δημιουργία βάσης δεδομένων, ώστε όταν ή αν απαιτείται, να αναζητούνται άμεσα, εύκολα και να διατίθενται σε θεράποντες ιατρούς και ασθενείς.

Τα εργαστήρια παραλαμβάνουν τα δείγματα (βιολογικά υγρά και άλλα) από τους ασθενείς ή από τους συνεργαζόμενους φορείς, εκτελούν τις εξετάσεις που αντιστοιχούν σε αυτά, σύμφωνα με τα παραπεμπτικά που τα συνοδεύουν, ελέγχουν την ορθότητα των αποτελεσμάτων και τα διαβιβάζουν αρμοδίως.

Η υπεύθυνη Ιατρός είναι πάντοτε στη διάθεση των θεραπόντων Ιατρών και των ασθενών, για τη διευκρίνιση κάθε θέματος, σχετικά με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τις εφαρμοζόμενες τεχνικές και την περαιτέρω διαγνωστική διερεύνηση των ασθενών.

Στη συνέχεια ακολουθούν φωτογραφίες από τους χώρους του Διαγνωστικού μας Εργαστηρίου, με σύντομη περιγραφή για τον καθένα από αυτούς.

ΧΩΡΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Ο χώρος υποδοχής έχει σχεδιασθεί με τρόπο που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του Mycolab.

 

Διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο για την άμεση εξυπηρέτηση των ασθενών (χωρίς αναμονή κλπ.), P.C διασυνδεδεμένο στο τοπικό δίκτυο του Διαγνωστικού μας, κεντρικό έλεγχο ήχου, φωτισμού, φυσικό φως κ.λ.π.

ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Ο χώρος αναμονής έχει σχεδιασθεί με τρόπο, ώστε οι επισκέπτες – εξεταζόμενοι να αισθάνονται άνετα και ευχάριστα στο Διαγνωστικό μας Εργαστήριο. Διαθέτει ευχάριστα χρώματα, κεντρικό εξαερισμό, μουσική, T.V, φυσικό φως και πολλές ακόμα ανέσεις.

 

Διατίθεται και δεύτερος χώρος αναμονής με wifi και πολλές ακόμα παροχές, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί από ασθενείς που ενδεχομένως θα χρειαστεί να εργασθούν π.χ. στο laptop, κατά το χρόνο αναμονής τους.

ΧΩΡΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΛΗΨΕΩΝ

Ο χώρος των ανδρολογικών λήψεων (σπέρματος, ουρολογικών και δερματολογικών περιστατικών), έχει σχεδιασθεί, διαμορφωθεί και εξοπλισθεί καταλλήλως, ώστε ο εξεταζόμενος να αισθάνεται ήρεμα και ευχάριστα, και να μπορεί να επικεντρωθεί στο σκοπό για τον οποίο επισκέπτεται το Διαγνωστικό μας Εργαστήριο.

 

Διατίθεται χώρος αποκλειστικά για αυτόν το σκοπό με εσωτερικό W.C, δυνατότητα προβολής video, ανεξάρτητη ψύξη-θέρμανση, εξαερισμό (κεντρικό), ευχάριστα χρώματα κ.λπ.

ΧΩΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΛΗΨΕΩΝ

Ο χώρος των γυναικολογικών λήψεων, έχει σχεδιασθεί, διαμορφωθεί και εξοπλισθεί, έτσι ώστε να εξυπηρετεί το σκοπό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Διατίθεται χώρος αποκλειστικά για αυτόν το σκοπό, εσωτερικό w.c ,ανεξάρτητη ψύξη – θέρμανση, εξαερισμό (κεντρικό), ευχάριστα χρώματα, μουσική κ.λπ..

Α' ΧΩΡΟΣ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ

Στο χώρο αυτό έχει εγκατασταθεί η υπερσύγχρονη συσκευή, αμερικανικής κατασκευής VEIN VIEWER (φωτογραφίες και videos, από το μηχάνημα αυτό μπορείτε να δείτε στην αρχική μας σελίδα).

 

Ο χώρος διαθέτει επίσης αυτόματη, άνετη πολυθρόνα, ώστε η διαδικασία της αιμοληψίας να είναι όσο πιο ευχάριστη γίνεται.

 

Επιπλέον, διαθέτει εξαερισμό (κεντρικό), ανεξάρτητη ψύξη-θέρμανση, ευχάριστα χρώματα, φυσικό φως και πολλές ακόμα ανέσεις.

Β' ΧΩΡΟΣ ΑΙΜΟΛΗΨΙΑΣ

Ο Β’ χώρος αιμοληψίας διαθέτει αυτόματη πολυθρόνα και χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις που απαιτείται ταυτόχρονη αιμοληψία σε περισσότερους από έναν εξεταζόμενο, που προσέρχονται για αιμοληψία.

ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΑΙΔΟΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Ο χώρος για την κάλυψη των αναγκών του παιδομικροβιολογικού τμήματος, έχει σχεδιασθεί και εξοπλισθεί έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις των ασθενών και των θεραπόντων Ιατρών.

 

Είναι ένας χώρος που πληροί τα απαιτούμενα υψηλά standards υγιεινής, και διαθέτει νιπτήρα κατάλληλο για παιδιά από υλικό corian, ντουζιέρα, παιδικό w.c, παιδική διακόσμηση, φυσικό φως κ.λπ.).

ΧΩΡΟΣ ΚΥΤΤΑΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

Ο χώρος του κυτταρολογικού εργαστηρίου είναι σχεδιασμένος και εξοπλισμένος, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται όλες οι κυτταρολογικές εξετάσεις.